teisipäev, 29. aprill 2014

Õppepäev RMK Kabli looduskeskuses

Jätkuna sügisesele KIK poolt toetatud LG looduslaagrite ja praktikapäevade projekti I osale, Hiiumaa kolmepäevasele õppereisile, sõitsime 24.04. Kablisse palgiparvetamist jt metsatöid tegema, rannamaastiku ning elustikuga tutvuma.
Meid juhendasid RMK Kabli looduskeskuse töötajad ning kostitasid kohalikud pagarid ja kokad.
Palgiparvetus toimus Priivitsa ojas ning võttis poistel naha palavaks, oli vaja pootshaakidega palke suunata.
Sammuti kummipükstega mööda oja põhja ja jõuti mereni välja. Kogu õppurite seltskond pidi palgid ka platsile tagasi toimetama. Edasi toimus kahemehesaega saagimise õppimine ja saetud materjali mahu arvutamine. Järgnes palgi koorimise õppimine liimeistriga. See töö nõudis pisut ka jõudu, saagimine rohkem silmamõõtu, aga kõik said esmased oskused kätte.
Matk mõõda rannakooslusi oli väga vahelduvas maastikus: sanglepalodu, 3 tüüpi luited ja roostikutukad koos jäänuktiikidega. Leidsime kaitsealust villast katkujuurt, õitsevaid jänesekapsaid ning kuulsime konnade koorilaulu. Rannakarpide ja linnuliikidega tutvunud, lahendasime teadmiste kinnistamiseks viktoriini ja ristsõna. Pikk õppepäev lõppes Tolkuse raba vaatetorni külastusega, seal kuusime kägu. Kojusõidul küsisid õpilased, millal me jälle kuhugi sõidame, seega oli kasulik ja huvitav õppereis.

 õppeklassis

palgiparvetus

rannauuring

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar